Dimecres, 22 De Febrer De 2017
Carrer Domènec Cardenal, 48 Bellvís, Bellvís - 25142 Telèfon: telf 973 565000 Fax: fax 973 565668
ajuntament@bellvis.cat

Turisme

Cal Bufalà

Foto

Casa pairal situada a la Plaça Verge de les Sogues i una de les principals protagonistes de la festa dels Firals que es celebra l'últim cap de setmana de juliol. Al segle XVII, la família Bufalà era noble i de molta anomenada per tota la contrada. Tenia concedida una prerrogativa reial que atorgava el dret d'asil a tota persona que fugia de la justícia i que podia arribar a tocar l'anella de la seva picaporta. És per això, que la història de l'anella de cal Bufalà ha anat passant de generació en generació fins convertir-se, avui en dia, en una gran festa en la que hi participa tot el poble.

Capella del Miracle

Foto

Situada al camí de Balaguer, la capella del Miracle és tot un símbol pels bellvissencs. Segons la tradició, el dia 26 d'octubre de l'any 1190, s'aparegué la Mare de Déu amb el seu Fill Jesús al braç, a Joan Amorós, pagès de Sidamon, qui la va invocar quan ell i la mula carregada de farina, caigueren al fons del bassal de la Font del Prat de Bellvís, aquella nit de gran tempesta. La Mare de Déu, sense tallar les sogues que aguantàven la càrrega de farina, va salvar a Joan Amorós, la mula i també els sacs de farina, que tot i que ploia molt, estaven completament secs. És per això, que d'aquell lloc on va passar aquesta història els bellvissencs en van anomenar el Miracle i van construir una capella on poder anar a pregar per la seva Patrona: la Mare de Déu de les Sogues. El recinte del Miracle disposa de serveis i aigua, la qual cosa fa que sigui el lloc de trobada de tots aquells que vulguin passar una jornada a l'aire lliure.

Tossal de les Sogues

Foto

El lloc que avui tothom coneix com a Tossal de les Sogues, va ser l'emplaçament de l'antic convent trinitari de la Mare de Déu de les Sogues que s'hi establí l’any 1.58. Però després de la desamortització dels convents de l’any 1.835, el santuari va quedar desert per molt temps en no comprar-lo ningú a causa del cost elevat que li posà el Govern. Així doncs, els anys passaren i l’abandó ve ser notable fins que l’octubre del 1.977, un grup de voluntaris van decidir de tornar a recuperar aquella història soterrada i a poc a poc i fins al dia d’avui, el Patronat del Casal de la Mare de Déu de les Sogues vetlla per la conservació d’un lloc emblemàtic obert a tothom.

Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web